Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Online je sloopauto verkopen?

Het zal veel mensen vreemd in de oren klinken, maar wist je dat een sloopauto verkopen tot de mogelijkheden behoort? Vaak wordt er gedacht dat voertuigen die in zo slechte staat zijn dat ze rijp zijn voor de sloot geen waarde meer hebben. Maar niets in minder waar, in veel gevallen is een sloopauto verkopen nog heel goed mogelijk! Sterker nog, dat levert jou wat geld op en tegelijkertijd kun je er zeker van zijn dat je auto of de onderdelen ervan nog een goed tweede leven krijgen. Dat maakt het ook nog eens een heel duurzame keus! Maar hoe pak je het nu aan?

Online sloopauto verkopen

Mensen die wel eens zelf geprobeerd hebben om hun schadeauto kwijt te raken, hebben hier waarschijnlijk geen positieve ervaring mee. Het is namelijk best lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen. Want waar ga je naartoe als je een sloopauto verkopen wilt? Je hoeft er niet mee naar een garage te gaan, die zitten hier vaak helemaal niet meer op te wachten. Maar waar kun je dan wel naartoe gaan? Een sloopbedrijf of een bedrijf dat handelt in tweedehands onderdelen? Ook dat is vaak nog niet zo gemakkelijk te regelen. Daarom is het een aanrader om contact op te nemen met de mensen van sloopautoverkopen.com als jij graag een sloopauto verkopen wilt. Zij weten namelijk precies waar zij dergelijke voertuigen aan moeten gaan bieden. Zij hebben contacten met bijvoorbeeld:

  • autoschadebedrijven
  • demontagebedrijven
  • diverse opkopers

Zij beoordelen per voertuig wat de beste oplossing is. Is de auto afgekeurd, maar kan hij op zich nog wel weer rijklaar gemaakt worden? Dan kunnen ze soms nog doorverkocht worden aan opkopers die de wagens verhandelen in Afrika of Oost-Europa. Doordat de kosten voor reparatie daar veel lager liggen, is dat daar nog economisch rendabel, terwijl dat bij ons niet het geval is. Dat is dus één mogelijke uitkomst van je sloopauto verkopen.

Recycling

Doorverkoop is dus mogelijk als een auto bij ons financieel total loss wordt verklaard: de reparatiekosten zijn dan hoger dan de dagwaarde. Maar een sloopauto verkopen is ook mogelijk op het moment dat het om een schadeauto gaat. Dit is bijvoorbeeld het geval als je betrokken bent geweest bij een ongeluk en er zoveel schade hierdoor is ontstaan dat reparatie eigenlijk niet meer haalbaar is. In dat geval is opknappen vaak niet meer mogelijk, maar in de meeste gevallen zijn er nog wel bepaalde onderdelen bruikbaar. Deze kunnen er dan uit gehaald worden door demontagebedrijven en doorverkocht worden. Op die manier is een sloopauto verkopen dus toch zinvol en ook duurzaam: zoveel mogelijk onderdelen krijgen dan immers weer een tweede leven. Er zijn ook delen van je auto die niet één op één hergebruikt kunnen worden, maar dan is vaak recycling nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan al het ijzer dat er in het voertuig verwerkt zit, dit kan heel goed gerecycled worden en zo toch nog weer een tweede leven krijgen! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meteen al een sloopauto verkopen? Ga dan naar sloopautoverkopen.com en neem contact met hen op!