Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Waarom je nog altijd Kreidler onderdelen voor je brommer kunt vinden op het internet

Kreidler onderdelen

Er zijn een paar van die merken die zo lang hun producten hebben gemaakt dat er ooit een dag was dat je het overal zag in Nederland. Het Duitse merk Kreidler is er daar een van. Nog altijd kun je Kreidler onderdelen kopen en zie je mensen op een Kreidler rijden. Deze brommers zijn inmiddels vintage te noemen maar verzamelaars zorgen er nog altijd heel goed voor en plaatsen nieuwe onderdelen wanneer het nodig is.

Kreidler onderdelen

Kreidler: het merk

Kreidler is een Duits historisch merk dat bromfietsen en motoren heeft gebouwd. Het bedrijf Kreidler is opgericht in 1888 door Anton Kreidler en produceerde telegraafdraad, elektrische kabels en halffabrikaten voor de industrie. Na vele jaren deze producten te hebben gemaakt werd er pas in 1950 voor het eerst een bromfiets gebouwd. Alle bromfietsen destijds die werden gebouwd werden uitsluitend gebouwd met een 50cc tweetakt cilinder. Eerst met een staande cilinder daarna eigenlijk alleen maar met een liggende cilinder.

Bijzondere tank van de Kreidler

Kreidler maakte dus behoorlijk bijzondere brommers die nog altijd razend populair zijn. Dat heeft onder andere te maken met wat we noemen de eitank. Door de vorm van de tank leek het object veel op een ei. Daar dankt het dan ook de naam aan. Gelukkig betekent dit onder andere ook dat er nog altijd handelaren zijn die zich specialiseren in het verkopen van onderdelen voor deze brommers. Als het een minder bijzondere brommer was geweest, was dit wellicht niet gebeurd.