Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

De toekomst van voertuigen.

De toekomst van voertuigen.

 

Met het uitbrengen van de eerste auto wat op elektriciteit liep, ging er een wereld open over de toekomst van voertuigen. Vragen als “kunnen toekomstige auto’s vliegen?” of “kunnen toekomstige auto’s zonder bestuurder rijden?” zult u vast wel eens eerder over gedacht hebben. Ook in het bedrijfsleven zal zich afgevraagd worden in hoeverre voertuigen als een agv zich kunnen verbeteren. Het zal ook niet lang meer duren voordat benzineprijzen onbetaalbaar worden, doordat aardolie een schaars goed is geworden. Hiervoor is men druk bezig om vele alternatieven te vinden, met elektriciteit als eerste alternatief.

 

Zelfrijdende auto’s.

 

Een agv is een goed voorbeeld van een zelfrijdende auto. Het beweegt op draden of magneten over de vloer, waardoor het secuur de route kan vinden. Met dit verschijnsel lijkt het een kwestie van tijd dat er volledig zelfrijdende auto’s op de markt komen. Het idee om te werken of een spelletje spelen, tijdens dat je auto je naar de gegeven bestemming rijdt, klinkt nu heel raar, maar zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk werkelijkheid worden. Er zullen hierdoor minder botsingen ontstaan, omdat machines een veel kleinere foutmarge hebben dan mensen. Alleen door een storing of defect onderdeel kunnen er ongelukken gebeuren in een verkeer met enkel zelfrijdende auto’s.

 

Voertuigen in het bedrijfsleven.

 

Zelfrijdende voertuigen in het bedrijfsleven bestaan al in de vorm van een automatisch geleid voertuig, zoals in de inleiding beschreven. In het particuliere leven zullen mensen hun onderzoek afleiden van zo een soort systeem, waardoor de kans bestaat dat toekomstige zelfrijdende voertuigen ook gaan werken op draden of magneten in het wegdek. Efficiëntie en productiviteit zal centraal staan in de toekomst, waardoor de kans aanzienlijk is dat het merendeel van het leven, zowel particulier als zakelijk, geautomatiseerd wordt. Dit gaat ten koste van de noodzakelijkheid van de mens, waardoor er steeds minder door ons gedaan hoeft te worden.