Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

De beste optie voor het vervangen van je BMW velgen

Je rijdt niet voor niets in een BMW 3 serie. Of je nou gekozen hebt voor de hoge kwaliteit, het lage verbruik of het sportieve uiterlijk, je bent trots op je auto. Als jouw auto toe is aan nieuwe velgen of een nieuwe wielset, is het dan ook belangrijk om deze eigenschappen te waarborgen. Het zou zonde zijn als jouw auto straks opeens minder goed op de weg ligt, meer brandstof verbruikt of minder veilig is. Dit is goed om te onthouden als je op zoek gaat naar nieuwe velgen.

Origineel of namaak?

Als je nieuwe velgen zoekt, heb je de keuze uit originele BMW 3 serie velgen of een goedkope imitatie. Als je puur naar het budget kijkt, kan het interessant lijken om voor de goedkope optie te gaan. Toch is dit zeker niet aan te raden. Hoewel de prijs lager ligt en je op het eerste gezicht misschien weinig verschil ziet, lever je bij de imitatievelgen wel veel in op kwalitatief gebied. Namaak velgen beschadigen sneller en kunnen zelfs breken. Bovendien zullen ze de wegligging van je auto niet ten goede komen en kan zelfs jouw veiligheid in het geding komen. Dat wil je zeker niet. Daarom kun je altijd beter voor originele velgen of wielsets gaan.

Altijd de beste prestaties

Jij en jouw BMW verdienen het beste. Daarom test BMW al hun onderdelen uitvoerig. Velgen en banden worden speciaal afgestemd op het type auto en over elk detail is nagedacht. Daarom zul je alleen met originele BMW 3 serie velgen het optimale resultaat krijgen. Als je toch wat geld wil besparen op de aanschaf van de velgen, kun je kiezen om voor gebruikte exemplaren te gaan. Deze zijn vaak afkomstig van showmodellen en hebben hooguit kleine gebruikssporen. Zo lever je niet in op de kwaliteit, maar passen de velgen misschien wel beter binnen je budget.