Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Een camper verkopen: enkele praktische tips

Een camper verkopen: enkele praktische tips

Een camper verkopen doe je niet alle dagen. Je zal toch met enkele factoren rekening moeten houden om je camper op een professionele manier aan te bieden. Eerst en vooral zal je moeten kijken aan welke doelgroep je de camper wil slijten. Aan een particulier of een professionele koper. Als je het heel snel wil doen en de prijs van ondergeschikt belang is, hoef je niet lang te talmen. Dan kies je resoluut voor een professionele koper die het klappen van de zweep kent. Uiteraard speelt dit wel in je nadeel wanneer over de waarde van de camper zal moeten worden onderhandeld. Probeer alleszins in het begin een paar online platforms uit en kijk uit of er potentiële camperkopers belangstelling tonen.

 

Leg de verkoopprijs vast

Het eerste wat je moet doen bij een camper verkopen is de prijs vastleggen. Volgende factoren bepalen de prijs bij het verkopen camper: bouwjaar camper, de staat en eventuele beschadigingen waarin de camper verkeert, aantal afgelegde kilometers op de teller en eventuele andere aanvullende accessoires. Neem vervolgens duidelijke foto’s van de camper zodat de potentiële kopers zich een duidelijk beeld kunnen vormen. Maak een beeld van de camper op afstand, van het interieur en ook van het dashboard.

 

Bereid de bezoeken voor

De advertenties zijn gepubliceerd online en nu is het wachten op kandidaat kopers. Een camper verkopen en je wekt geen interesse, dan mag je je meteen terecht afvragen of de prijs niet te hoog ligt. Als kopers je camper willen bezichtigen, zal je de nodige voorbereidingen moeten treffen. Haal alle (waardevolle) spullen uit de camper, zie dat je camper niet muf ruikt en reinig je camper uitgebreid. Bij camper verkopen zijn de online platforms het meest geschikt om vlug resultaat te boeken. Maar ook social media speelt steeds maar een belangrijke rol. Je camper verkopen en onder de aandacht brengen van social media kanalen zoals Twitter en Facebook versnellen de verkoop de dag van vandaag.