Grandprix Manager

Vervoer en Autosport

Tuning Audi: kies de juiste specialist en profiteer direct

Heb jij een specialist gevonden die tuning Audi voor jou kan uitvoeren, dan is die optie zeker het overwegen waard. Want door simpelweg je software te optimaliseren, zal je auto sterker en zuiniger worden. Het tunen of chippen van een auto heeft een negatieve reputatie, maar tegenwoordig is er niets onveiligs meer aan. Ook kan het je auto niet meer beschadigen. Kies de juiste specialist voor de tuning van je Audi en deze kan gewoon APK gekeurd worden. Het enige verschil dat jij merkt is dat de prestaties van je auto sterk zijn verbeterd. Er zijn dus echt alleen maar voordelen te noemen.

De voordelen van tuning Audi

Als je het onderstaande lijstje met voordelen bekijkt, dan zie je wel dat de tuning van je Audi een slim idee is.

  • Nadat je je Audi hebt laten tunen heeft je auto meer trekkracht.
  • Deze heeft ook meer vermogen, dus pk’s.
  • Dieselauto’s kunnen wel 12% zuiniger worden naderhand.
  • Je merkt dat je motor soepeler en rustiger is geworden.
  • Tuning Audi duurt gemiddeld maar 1,5 uur en is puur software gerelateerd.
  • Het kan worden uitgevoerd op alle diesel en benzineauto’s met turbolader.
  • Je auto voldoet naderhand nog gewoon aan de emissie eisen van de EU. Door de APK komen is dus geen probleem.

Hoe merk je dit?

De beste manier om te omschrijven hoe het voelt om in je auto te rijden nadat je hem hebt laten optimaliseren is dat je motor soepeler is en rustiger draait. Je trekt sneller op, want na de tuning Audi heeft je auto meer kracht. Heb je een dieselauto, dan kan het zijn dat je duidelijk merkt dat deze zuiniger is geworden. De prestaties van je auto kunnen wel met 30% verbeteren en dat merk je aan het rijcomfort.

Het uitvoeren van de optimalisatie

Het is belangrijk dat je een goede specialist uitzoekt voor de tuning Audi. Deze zal eerst de huidige staat van je software en je auto bekijken door dit uit te lezen en een testrit te maken. Is alles in orde, dan kan de optimalisatie plaatsvinden. Daar komen geen mechanische reparaties aan te pas. Nadat de optimalisatie is afgerond, doet de specialist eerst een testrit alleen om te zien of alles goed is gegaan. Daarna word jij ook meegenomen op een testrit. Je zult dan direct voelen wat het verschil is en hoe jouw auto duidelijk beter is geworden.

Hoe vind je een goede specialist?

We hebben al even aangegeven dat het bij de tuning Audi bijzonder belangrijk is dat je een goede specialist uitzoekt. Kies bijvoorbeeld een bedrijf dat je levenslang garantie geeft op je geoptimaliseerde software en waarbij je als je niet tevreden bent zonder probleem naar terug kan gaan. Een gratis her-optimalisatie na een dealerupdate is ook een groot voordeel. Als laatste kies je een specialist die jouw originele software op kan sturen per e-mail. Met deze garanties kun jij de tuning van jouw Audi zorgeloos bij die specialist neerleggen.